Over

Over de website

Al enige tijd heb ik een website, maar het was in eerste instantie meer een beetje hobbymatig spelen met PHP, MySQL en veel WordPress. Nu heb ik dus gewoon weer een WordPress website en mijn bedoeling is om met enige regelmaat korte basis handleidingen te schrijven over verschillende onderwerpen. De onderwerpen zullen variëren van simpel computer gebruik tot professioneel gebruik van tools of applicaties.

Het eerste onderwerp is een start maken met Selenium, misschien dat ik hier in de toekomst verderop in ga, maar eerst zal er waarschijnlijk een ander onderwerp aan bod komen.

Feedback is welkom en ook kan ik enige ondersteuning bieden bij problemen of vragen.

Over Louw

Louw is een ‘Senior Agile Test Engineer’ met redelijk wat ICT kennis en ervaring. Door zijn brede interesse in de ICT heeft hij de opleidingen ICT-Beheerder (MBO) en Business IT & Management (HBO) gevolgd en behaald. Gedurende de opleiding Business IT & Management heeft Louw veel variërende vakken gehad en projecten uitgevoerd, hierdoor heeft Louw kennis en ervaring opgedaan met verschillende script- en programmeertalen (HTML, PHP, C# en Java), methodieken (ISO20000, PRINCE2, Agile/Scrum), bedrijfsprocessen en ethiek.

Bij Sogeti heeft Louw de basisopleiding Test Engineer gevolgd. Tijdens deze periode heeft hij de specialisatieopleiding Testen volgens TMap NEXT® gevolgd. Hij heeft deze specialisatieopleiding afgesloten met het behalen van het certificaat TMap NEXT® Test Engineer. Daarnaast heeft Louw kennis en/of ervaring opgedaan van Model Based Services, Security Testing, LEAN, Agile, HP ALM, Selenium, JMeter, Tosca en SoapUI.

Momenteel heeft Louw veel interesse in security. Zowel op het web als op apparaten. Hij heeft een security training bij Sogeti gevolgd waarbij de verschillende onderwerpen op CertifiedSecure.org en de EnigmaGroup.org voorbij komen. In zijn eigen tijd volgt Louw verschillende experts en bedrijven op Twitter om up-to-date te zijn van de laatste ontwikkelingen op ICT en security gebied.